Ο κωδικός ασφαλείας για το μηχανογραφικό

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

 

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ

Mαθηματικός - ερευνητής

 

Ο κωδικός ασφαλείας δημιουργείται από τον υποψήφιο στο σχολείο του και πρέπει να είναι πραγματικά ασφαλείας για να μην μπορεί να τον υποκλέψει κάποιος. Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι δεν πρέπει ο κωδικός ασφαλείας να είναι το κινητό του υποψηφίου.

Έχουν σημειωθεί παρατράγουδα όταν κάποιοι μπήκαν με τον κωδικό υποψηφίου συμπλήρωσαν και οριστικοποίησαν μηχανογραφικό αντί γι’ αυτόν και τον έστελναν σε ακριτική πόλη της Ελλάδας να σπουδάσει. Όταν ο υποψήφιος μπήκε στην ιστοσελίδα για να κάνει το μηχανογραφικό του διαπίστωσε ότι ήταν οριστικοποιημένο. Χρειάστηκε να απευθυνθούν στο υπουργείο Παιδείας να μεσολαβήσουν δικηγόροι και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Γι’ αυτό προβλέπεται πια ότι μπορεί να ακυρωθεί η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής του, με αίτηση του υποψηφίου στο λύκειό του. Με την ακύρωση της οριστικοποίησης το μηχανογραφικό επανέρχεται στην κατάσταση της προσωρινής αποθήκευσης και ο υποψήφιος μπορεί να κάνει όσες αλλαγές θέλει και μετά να το οριστικοποιήσει.