αύξηση μεγέθους επαναφορά μείωση μεγέθους Αποσύνδεση

Κλείστε την τηλεόραση

του Στράτου Στρατηγάκη

 

Δημοσιεύτηκε 12/11/2006

 

Τα γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη νέα γενιά ήταν δύο. Η υπόθεση της Αμαρύνθου και η εύρεση και παράδοση στην Αστυνομία ποσού 20.000€, που βρήκαν δύο μαθήτριες. Δε χρειάζεται στατιστική ανάλυση για να δούμε το χρόνο που αφιέρωσαν τα κανάλια στα δύο αυτά γεγονότα. Η υπόθεση της Αμαρύνθου κυριάρχησε όλων των άλλων των άλλων γεγονότων διεθνών και Ελληνικών. Η ανεύρεση και  η παράδοση του ποσού των 20.000€ αναφέρθηκε μ’ ένα ρεπορτάζ και τα κανάλια καθάρισαν.
Το ένα γεγονός αρνητικό  , το άλλο θετικό. Το ένα υπερπροβλήθηκε, υπεραναλύθηκε και όλοι κατέληξαν: «Που πάει η νεολαία μας επιτέλους;». Το άλλο το θετικό πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι η νεολαία μας ξεστράτισε. Κι  όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Πιστέψτε με στα 20 χρόνια που βρίσκομαι καθημερινά με εφήβους βλέπω αλλαγές, αλλά οι αλλαγές αυτές είναι πολύ πιο αργές απ’ αυτές που γίνονται στην κοινωνία μας.

Είναι αλήθεια ότι πάντα οι μεγαλύτεροι κατηγορούσαν τους νεότερους για παρεκτροπές. Θυμηθείτε τι μας έλεγαν κι εμάς οι πατεράδες μας. Η διαφορά τώρα είναι ότι οι μεγάλοι έχουν τελείως λάθος εικόνα για τη νέα γενιά, οπότε οι κατηγορίες πολλαπλασιάζονται.
Η τηλεόραση είναι ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτό. Ο χρόνος τον οποίο αφιερώνει στο θετικό παράδειγμα και στο αρνητικό αρκούν για να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις. Δε συζητώ για όσα λέγονται γιατί δεν τα παρακολουθώ προσεκτικά.
Αν λοιπόν θέλετε να έχετε σωστή εικόνα για τους νέους, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα μόνο μια κίνηση χρειάζεται να κάνετε: κλείστε την τηλεόραση.

© Στράτος Στρατηγάκης.

© Στράτος Στρατηγάκης